Excelsior-back vertrekt naar Engeland: 'Deze transfer is een beloning voor hem'

Excelsior-back vertrekt naar Engeland: 'Deze transfer is een beloning voor hem'

13-08-2023 16:49
14

Nathan Tjoe-A-On is niet langer speler van Excelsior. De linksback maakt de overstap naar Swansea City, dat uitkomt in het Championship. 

Swansea bracht vorige week een bod uit op Toe-A-On. Zondag is de transfer wereldkundig gemaakt door beide clubs. "Het is mooi om te zien hoe Nathan zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Deze transfer is een beloning voor hem, een mooie kans om zich in de Engelse Championship verder te ontwikkelen", aldus Niels van Duinen, de technisch manager van Excelsior. 

"Deze transfer is tegelijkertijd een bewijs dat wij als Excelsior in staat zijn om jongens af te leveren aan grote clubs. Daar hebben we inmiddels meer voorbeelden van. Jerdy Schouten naar het Italiaanse Bologna FC 1909 en die nu in de belangstelling staat van nog grotere clubs", vervolgt Van Duinen, die zondag zag hoe Excelsior op bezoek bij NEC met 3-4 wist te winnen. 

Tjoe-A-On zelf is dolblij met zijn stap. "Ik denk dat iedere voetballer in het buitenland wil voetballen. Ik ben er trots op dat ik nu deze stap kan maken. Swansea City AFC is een mooie en ambitieuze club en ik kijk ernaar uit om in al die sfeervolle stadions in Engeland te spelen", aldus de linkervleugelverdediger, die bij de club uit Wales een landgenoot treft in spits Joël Piroe.