Vitesse raakt smaakmaker Wittek kwijt: 'Klassespeler, maar ook voorbeeldprof'

Vitesse raakt smaakmaker Wittek kwijt: 'Klassespeler, maar ook voorbeeldprof'

14-08-2023 20:29
67

Vitesse ziet Maximilian Wittek vertrekken. De 27-jarige linksback uit Duitsland maakt een transfer naar VfL Bochum, de club van trainer Thomas Letsch en middenvelder Matús Bero.

Wittek kwam drie jaar geleden transfervrij over van Greuther Fürth, bleef drie seizoenen bij Vitesse en stond afgelopen vrijdag nog in de basis bij de competitiestart tegen FC Volendam (1-2 winst). Dat was zijn laatste kunstje in Arnhemse dienst: VfL Bochum heeft zijn éénjarige contract afgekocht voor een onbekend bedrag.

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij Vitesse, waar ik me altijd enorm thuis heb gevoeld", reageert Wittek op de website van Vitesse. "Met mijn transfer naar de Bundesliga gaat er een langgekoesterde wens in vervulling, maar ik zal mijn tijd bij Vitesse nooit vergeten. De club zal voor altijd een plek in mijn hart hebben."

Wittek speelde 111 wedstrijden voor Vitesse en groeide door zijn sterke Europese optredens uit tot 'Mister Conference League' én Europees topscorer aller tijden. "Hij is niet alleen een klassespeler, maar ook een voorbeeldprof. Hij heeft zijn transfer naar de Bundesliga dubbel en dwars verdiend", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes, die belooft snel een vervanger te zullen aankondigen.