'Van Wonderen wil voormalig pupil van Go Ahead weghalen bij kooplustig Utrecht'

'Van Wonderen wil voormalig pupil van Go Ahead weghalen bij kooplustig Utrecht'

14-08-2023 22:29
45

Een jaar na zijn overstap van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht lonkt mogelijk een nieuwe Eredivisie-transfer voor Luuk Brouwers. SC Heerenveen heeft interesse, meldt Voetbal International. Brouwers heeft nog wel een contract tot 2027 in de Domstad.

Brouwers werkte bij zijn oude club Go Ahead Eagles langere tijd samen met trainer Kees van Wonderen, de huidige coach van de Friezen. Het contract van Brouwers loopt nog tot 2027, dus de verwachting is dat de Friezen met een transfersom moeten komen. Utrecht betaalde in de zomer van 2022 om en nabij de 750.000 euro voor de middenvelder en van dat bedrag lijkt de clubleiding een groot deel terug te willen zien.

De 25-jarige Brouwers wist in zijn eerste seizoen in de Domstad nog niet echt te overtuigen en door de enorme concurrentie op zijn positie, lijkt er dit seizoen ook geen basisplek in te zitten. Zijn oude oefenmeester kan hem nu uit zijn situatie in Utrecht halen. In totaal speelde Brouwers afgelopen seizoen in 29 wedstrijden mee voor Utrecht, waarvan hij er twintig als basisspeler begon. Hij gaf één assist en scoorde niet.