'Aston Villa versterkt zich op huurbasis met Romeinse banneling van Galatasaray'

'Aston Villa versterkt zich op huurbasis met Romeinse banneling van Galatasaray'

15-08-2023 10:50
7

Aston Villa gaat zich op zeer korte termijn versterken met Nicolo Zaniolo van Galatasaray. De Italiaanse aanvaller komt op huurbasis over van de Turkse club, maar wel met een optie tot koop. Zaniolo komt zo toch in de Premier League terecht nadat hij vorig jaar een overstap naar Bournemouth afwees.

Volgens Fabrizio Romano maakt Aston Villa eerst vier miljoen euro over naar Galatasaray en na een jaar kan de Engelse club Zaniolo voor 22 miljoen euro overnemen. Daarbij kan nog vier miljoen euro aan bonussen komen. De medische keuring van de Italiaan zal woensdag plaatsvinden in Birmingham. Zaniolo is zelf al langere tijd akkoord en ziet de overstap zelf erg zitten.

Begin februari van dit jaar kocht Galatasaray Zaniolo voor vijftien miljoen euro over van AS Roma. Daar had de Italiaan zich onmogelijk gemaakt. Volgens trainer José Mourinho gaf hij zeer regelmatig aan dat hij weg wilde bij de club, maar toen onder andere Bournemouth kwam wees hij dat aanbod af. De fans werden vervolgens woest op Zaniolo en hingen onder andere grote spandoeken op, waarin hij een verrader werd genoemd. De aanvallende middenvelder moest zelfs een tijdje vluchten uit de stad, omdat zijn huis niet meer veilig was.