Ex-Ajacied Álvarez staat voor saillant Premier League-debuut met West Ham United

Ex-Ajacied Álvarez staat voor saillant Premier League-debuut met West Ham United

18-08-2023 16:20
13

Edson Álvarez kan tegen Chelsea zijn debuut gaan maken voor West Ham United, zo stelt coach David Moyes op een persconferentie. De voormalig Ajacied kan het daardoor opnemen tegen de club die een jaar eerder nog bereid was om vijftig miljoen euro voor hem te betalen.

"Iedereen is beschikbaar. Ook James Ward-Prowse en Edson Álvarez", aldus de voormalig manager van Everton en Manchester United voorafgaand aan de derby tegen Chelsea. Voor de Mexicaan kunnen het de eerste minuten worden voor zijn nieuwe club, die hem voor 38 miljoen euro overnam van Ajax. West Ham speelde in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijk op bezoek bij Bournemouth. Ook Chelsea speelde zijn eerste wedstrijd in de Premier League met 1-1 gelijk, thuis tegen Liverpool.

Na Álvarez en Ward-Prowse zou Jesse Lingard de volgende aanwinst kunnen worden voor de ploeg van Moyes. Na een tegenvallend seizoen bij Nottingham Forest is het jeugdproduct van Manchester United transfervrij, en volgens Sky Sports kan hij een contract verdienen bij West Ham. Daarvoor moet hij wel indruk maken op de trainingen. In het seizoen 2020-2021 werd Lingard door Manchester United nog verhuurd aan West Ham en kwam hij in zestien wedstrijden tot negen goals.