Tiental Liverpool houdt stand en heeft eerste Premier League-zege binnen

Tiental Liverpool houdt stand en heeft eerste Premier League-zege binnen

19 augustus om 17:56

Liverpool heeft zaterdagmiddag de eerste drie punten van het seizoen weten te pakken. Op Anfield werd AFC Bournemouth met 3-1 opzij gezet.

Virgil van Dijk en Cody Gakpo stonden aan de aftrap bij Liverpool, Justin Kluivert zat bij Bournemouth op de bank. De wedstrijd was amper begonnen of de bezoekers stonden al op voorsprong. Klungelig balverlies op het middenveld werd afgestraft door Antoine Semenyo. Liverpool speelde zonder overtuiging, op de bedrijvige Andrew Robertson na.

Toch viel binnen het halfuur de gelijkmaker. Met een halve omhaal zette Luis Díaz Liverpool naast Bournemouth en vanaf dat moment waren The Reds los. Mohamed Salah verdubbelde negen minuten later de score en draaide de wedstrijd daarmee helemaal om. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, tot Alexis Mac Allister op het uur een rode kaart pakte. 

De Argentijn, die nog nooit tegen een rode kaart aanliep, pakte deze kaart uitgerekend bij zijn thuisdebuut voor Liverpool. Gelukkig voor Mac Allister maakte Diogo Jota vlak na de rode prent de derde Liverpool-treffer. Hoewel Bournemouth een slotoffensief inzette, kwam de ploeg van Jürgen Klopp amper meer in de problemen. Na het gelijke spel op bezoek bij Chelsea heeft Liverpool in speelronde twee van de Premier League de eerste zege binnen.

Overige uitslagen:
Wolverhampton Wanderers - Brighton 1-4
Fulham - Brentford 0-3