Opnieuw uitblinkende Messi gidst Inter Miami naar eerste prijs in clubgeschiedenis

20-08-2023 09:40 Laatste update: 09:42
59

Lionel Messi heeft Inter Miami de Leagues Cup bezorgd. De club uit Florida trok in de finale tegen Nashville SC aan het langste eind na een zenuwslopende strafschoppenserie (10-9). Zodoende won Messi de 44e prijs in zijn voetballoopbaan. Daarmee is hij de meest succesvolle voetballer aller tijden.

De Leagues Cup is een zomertoernooi met daarin alle profclubs uit de Liga MX en de MLS. De twee voorbijgaande edities werden gewonnen door de Mexicaanse clubs Cruz Azul en Club Léon. Voor Inter Miami betekent de winst de eerste prijs uit de clubgeschiedenis.

In de finale vertolkte Messi, net als in vrijwel al zijn wedstrijden sinds zijn komst naar Miami, een absolute hoofdrol. In de 24e minuut belandde de bal voor de voeten van de 36-jarige aanvaller. Vervolgens dribbelde hij langs Nashville-verdediger Walker Zimmerman, alvorens hij de bal overtuigend in de linkerbovenhoek plaatste. Het is alweer de tiende treffer van Messi in dienst van Inter Miami. Nashville kwam na 57 minuten spelen op gelijke hoogte door een treffer van Fafà Picault, waarna het duel uitdraaide op strafschoppen.

Messi faalde niet in de reeks. Na missers van Randall Leal (Nashville) en Victor Ulloa (Inter Miami) moest het lot beslecht worden door de doelmannen. Drake Callender, Inter Miami-doelman, benutte zijn strafschop om de poging van zijn collega-doelman vervolgens te pareren. Daarna barste het feest los bij de fans, spelers en staf van Inter Miami. David Beckham, voorzitter en clubeigenaar, was zichtbaar geëmotioneerd na het laatste fluitsignaal én de eerste prijs in de vijfjarige clubhistorie.