FC Utrecht doet zaken met sc Heerenveen: huur met verplichte optie tot koop

FC Utrecht doet zaken met sc Heerenveen: huur met verplichte optie tot koop

21-08-2023 10:06 Laatste update: 10:28
56

Luuk de Brouwers verruilt FC Utrecht voor sc Heerenveen. De Friese club huurt de 25-jarige middenvelder van de Domstedelingen met een verplichte optie tot koop.

FC Utrecht en sc Heerenveen bekrachtigen de transfer maandagochtend via de officiële kanalen. Brouwers, die een jaar geleden nog overkwam van Go Ahead Eagles, tekent na zijn huurperiode een contract tot medio 2027 in het Abe Lenstra Stadion, waar hij herenigd wordt met trainer Kees van Wonderen.

"De verwachtingen waren wederzijds hoog, toen Luuk vorig jaar bij FC Utrecht aan de slag ging. Helaas is het voor beide anders gelopen en was het perspectief op speeltijd, zo bleek tijdens de eindfase van de voorbereiding, voor hem gering vanwege de concurrentie op zijn positie", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam de keuze om Brouwers te laten gaan.

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, is blij met Brouwers. "We volgen Luuk al langere tijd. Toen wij doorkregen dat zijn perspectief op speelminuten bij FC Utrecht dit seizoen minder werd, hebben we ons direct weer gemeld. Hij heeft bewezen een multifunctionele middenvelder te zijn die ook een doelpunt kan maken."