Feyenoord zoekt nieuwe doelman: Slot-bekende, oud-PSV’er en Eredivisie-toppers

Feyenoord zoekt nieuwe doelman: Slot-bekende, oud-PSV’er en Eredivisie-toppers

21-08-2023 15:15
78

Feyenoord gaat de markt op voor een nieuwe doelman, nu bekend is dat Justin Bijlow met een polsbreuk voorlopig aan de kant staat. Welke keepers zouden de vacature in Rotterdam kunnen invullen?

Na het wegvallen van Bijlow beschikt Feyenoord nog over Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou. Trainer Arne Slot erkende na het duel met Sparta Rotterdam (2-2) al dat Feyenoord de transfermarkt opgaat. "Als wij een keeper gaan halen moeten we erover nadenken of dat een tweede keeper achter Timon wordt, óf een eerste. En wat gaat dat kosten? Ik denk dat wij sowieso een keeper aan gaan trekken ja. Of dat gaat lukken is een tweede."

Nederlandse keepers

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Op het moment misschien wel de beste keeper van de Eredivisie. Olij was eerder deze zomer al in beeld bij Ajax, dat uiteindelijk voor Diant Ramaj koos. De 28-jarige Olij maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een stap hogerop. Bij Feyenoord kan die wens in vervulling gaan, al zullen de Rotterdammers wel de portemonnee moeten trekken. Olij ligt nog tot medio 2026 vast op Het Kasteel en zijn marktwaarde wordt geschat op drie miljoen euro.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Net als Olij werd ook Vaessen al gelinkt aan een overstap naar de traditionele top-drie van de Eredivisie. PSV had interesse in de sluitpost, maar pakte niet door. Vaessen kende vorig seizoen een uitstekende jaargang bij RKC. De 28-jarige goalie heeft nog maar een eenjarig contract in Waalwijk, wat hem relatief goedkoop maakt. Kwalitatief gezien lijkt hij niet heel veel onder te doen voor Wellenreuther. Een eventuele concurrentiestrijd wordt dan interessant.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
Het is een klein wonder dat Noppert nog altijd bij Heerenveen speelt. De vijfvoudig Oranje-international had na het WK in Qatar goede papieren om te verkassen, maar een blessure gooide destijds roet in het eten. Deze zomer kan Noppert nog steeds een stap maken. In gesprek met VoetbalPrimeur liet hij doorschemeren een transfer te zien zitten. Met Noppert haalt Feyenoord een eerste keeper in huis. Nadeel: Heerenveen laat hem niet voor een appel en een ei gaan.

Nick Marsman (zonder club)
Misschien wel de ideale kandidaat voor Feyenoord. Marsman is sinds zijn vertrek bij Inter Miami CF eerder deze maand clubloos en dus gratis op te halen voor de Rotterdammers. De 32-jarige keeper speelde tussen 2019 en 2021 al voor Feyenoord en trainde afgelopen winter - toen de MLS stil lag - nog een tijdje mee in Rotterdam-Zuid. Hij kent de club dus op zijn duimpje. Als Feyenoord voldoende vertrouwen in Wellenreuther heeft, is Marsman een perfecte stand-in.

Marco Bizot (Stade Brest)
Als Slot en algemeen directeur Dennis te Kloese om tafel gaan, bestaat de kans dat de naam van Bizot genoemd wordt. Slot en Bizot werkten bij AZ twee seizoenen succesvol samen. Nu is de 32-jarige doelman een vaste waarde bij Stade Brest. Als hij nog een keer in de Champions League actief wil zijn, is dit wellicht dé kans.

Buitenlandse keepers

Yvon Mvogo (FC Lorient)
Mvogo kent de Eredivisie vanuit zijn tijd bij PSV goed. De Zwitser is eerste keus bij Lorient, maar wat voor Bizot geldt, geldt ook voor Mvogo: Feyenoord heeft met de Champions League iets te bieden. Mvogo ligt nog maar voor één seizoen vast in Frankrijk, wat hem een goedkopere optie maakt.

Tomás Vaclík (zonder club)
De 34-jarige Vaclík is sinds begin dit seizoen clubloos, na zijn vertrek bij Huddersfield Town. Door zijn leeftijd en ervaring kan de 54-voudig international van Tsjechië voldoende toevoegen aan het keepersgilde van Feyenoord. Vaclík stond vier seizoenen onder de lat bij Sevilla. Met die club won hij de Europa League.

Welke keeper moet Feyenoord halen? Discussieer mee!