'Al Ahli meldt zich met 32 miljoen bij Atlético en wil volgende speler losweken'

'Al Ahli meldt zich met 32 miljoen bij Atlético en wil volgende speler losweken'

21-08-2023 23:19
20

Al Ahli, de club uit Saudi-Arabië die deze zomer al fors investeerde, heeft wederom een speler uit de Europese top op het oog, zo meldt Fabrizio Romano. Atlético Madrid-middenvelder Rodrigo de Paul moet de overstap gaan maken.

Al Ahli stelde deze zomer Matthias Jaissle, die eerder werkzaam was bij RB Salzburg, aan als hoofdtrainer. Daarnaast trok de club de portemonnee voor Merih Demiral, Roberto Firmino, Roger Ibañez, Franck Kessié, Riyad Mahrez, Edouard Mendy en Allan Saint-Maximin, met een totaal kostenplaatje van 140 miljoen euro. De Paul zou echter de duurste versterking kunnen worden, gezien het bod van 32 miljoen euro dat is uitgebracht.

Wedden

Meer odds

In eerste instantie had Al Ahli SSC Napoli-middenvelder Piotr Zieliński op het oog, maar de Pool bleek onhaalbaar. De Paul zou nu het topdoelwit zijn voor de club uit Saudi-Arabië, al verlopen de onderhandelingen vooralsnog moeizaam. Atlético-trainer Diego Simeone is huiverig om zijn pupil kwijt te raken, maar bij een hoog bod houden Los Colchoneros de WK-winnaar niet tegen. Of het bod van 32 miljoen euro toereikend is, is nog niet bekend. De Paul zou naar verluidt vijftien miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen.

De 29-jarige De Paul speelt sinds 2021 voor Atlético en heeft nog een doorlopend contract tot medio 2026. Tot dusver kwam hij 88 keer uit voor de Spaanse grootmacht.