Zorgen om Bijlow: 'Feyenoord moet onderzoeken waarom dit zo vaak gebeurt bij hem'

Zorgen om Bijlow: 'Feyenoord moet onderzoeken waarom dit zo vaak gebeurt bij hem'

22-08-2023 09:34
72

Joop Hiele hoopt dat Feyenoord gaat evalueren en onderzoeken hoe het kan dat Justin Bijlow opnieuw geblesseerd is. Eerstgenoemde, in het verleden ook jarenlang doelman van de Rotterdammers, maakt zich zorgen over de Oranje-international. 

Bijlow moest afgelopen zondag het duel van Feyenoord met Sparta Rotterdam aan zich voorbij laten gaan. De reden: de keeper heeft een breuk opgelopen in de pols van zijn linkerhand, waardoor hij 'meerdere weken' moet toekijken. Een dergelijke blessure is hem al vaker overkomen. "Feyenoord moet eens gaan evalueren en onderzoeken waarom dit zo vaak gebeurt bij hem", aldus Joop Hiele tegenover de NOS. "Dan kom je erachter of dit al dan niet een ongelukkige samenloop van omstandigheden is geweest."

De inmiddels 64-jarige Hiele uit zijn zorgen. "Wat ik begrijp, is dat dit weer een ongelukkige situatie was. Wat van ik van Arne Slot ook begreep zijn het verschillende blessures", vervolgt de sluitpost van weleer, die van harte hoopt dat er volop onderzoek wordt gedaan naar de onderliggende oorzaak. "Het kan toch geen kwaad om te onderzoeken waarom dit steeds gebeurt? Ik zeg niet dat dit intern nog niet is gebeurd, daarvoor sta ik er te ver van af. Ik zou het in ieder geval overwegen. Welke blessures zijn het geweest, in welke situaties? Hadden ze die kunnen voorkomen?"

"Allereerst vind ik het verschrikkelijk jammer voor Justin zelf", vervolgt Hiele, die in het verleden nog even zijn jeugdtrainer was. "Ja, bij de onder 13 en 14. Toen was hij totaal niet blessuregevoelig. Hij is nu vijf jaar onderweg. Hij is een groot talent, met veel potentie. Maar hij is door alle omstandigheden nog niet tot wasdom gekomen."