Pedersen neemt afscheid van Feyenoord en maakt huurtransfer naar Sassuolo

Pedersen neemt afscheid van Feyenoord en maakt huurtransfer naar Sassuolo

22-08-2023 15:45 Laatste update: 18:34
66

Marcus Holmgren Pedersen heeft Feyenoord verlaten voor een nieuw avontuur in de Serie A bij Sassuolo. De Italiaanse club maakte zijn komst dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Met Sassuolo is een huurtransfer met koopoptie overeengekomen, zo meldt Feyenoord. Op de clubsite neemt Pedersen afscheid van de Rotterdamse club. "Ervan uitgaande dat de transfer definitief wordt, kijk ik met enorm veel plezier terug op de afgelopen twee seizoenen bij Feyenoord", aldus Pedersen. "De finale van de Conference League, het landskampioenschap: stuk voor stuk bijzondere prestaties die we samen hebben bereikt. Ik kan dus niet anders dan met trots en dankbaarheid terugblikken op mijn tijd in Rotterdam. En ik ben benieuwd wat de toekomst in Italië mij gaat brengen."

Bij Feyenoord groeide Pedersen uit tot Noors international. De afgelopen twee seizoenen speelde hij maar liefst 88 duels in het eerste elftal van de Rotterdamse club. Daarin was hij goed voor één doelpunt en zeven assists. In het shirt van Feyenoord behaalde hij vorig jaar de finale van de Conference League en werd hij het afgelopen seizoen kampioen van Nederland.