Antwerp zet met winst in eigen huis stap naar historische plek in Champions League

Antwerp zet met winst in eigen huis stap naar historische plek in Champions League

22-08-2023 22:57
12

Royal Antwerp heeft erg goede zaken gedaan in de race naar de eerste Champions League-plek sinds 1957. De ploeg van trainer Mark van Bommel won in eigen huis van AEK Athene. Vincent Janssen was het goudhaantje met het enige doelpunt van de wedstrijd.

De selectie van Antwerp kreeg deze zomer flink wat klappen te verduren. Zo lukte het niet om Calvin Stengs definitief binnen te halen na een jaar op huurbasis. Hij vertrok naar Feyenoord. Van Bommel moest ook afscheid nemen van zijn verdediger Gaston Avila. De Argentijn werd dinsdag officieel verkocht aan Ajax. Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp begonnen nog wel in de basis tegen AEK Athene. Gyrano Kerk zat op de bank.

Al vanaf het begin liet Van Bommel zijn manschappen flink afjagen tegen de tegenstander uit Griekenland. Dat resulteerde al rap in een belangrijke goal van wie anders dan spits Janssen. Met zijn nieuwe blonde coupe wist de centrumaanvaller een goede pass rustig af te ronden, waardoor Antwerp op 1-0 voorkwam. De ploeg van Van Bommel speelde uiteindelijk solide met de voorsprong op zak richting de rust.

Na rust werd het een stuk minder ontspannen voor Van Bommel en Marc Overmars. Jelle Bataille, de man die Avila verving bij Antwerp, kwam veel te laat in met een sliding. De Belg kon met direct rood richting de kleedkamers. De Belgen kregen meer tegenstand maar de 1-0 voorsprong bleef tot het eind staan. Dat betekent een goede uitgangspositie voor het duel in Athene. Als die horde wordt overwonnen, dan schrijft Van Bommel historie met een Champions League-plek voor Antwerp.