Fenerbahçe haalt aan Ajax gelinkte keeper: presentatie rond duel met Twente

Fenerbahçe haalt aan Ajax gelinkte keeper: presentatie rond duel met Twente

24-08-2023 08:39 Laatste update: 08:56
45

Dominik Livaković gaat de nieuwe keeper van Fenerbahçe worden. De Turkse club maakt op de dag van het duel met Twente bekend, dat er een akkoord is bereikt met zijn club Dinamo Zagreb. De uitblinker van het WK in Qatar werd in een eerder stadium aan Ajax gelinkt.

Livaković vliegt donderdag naar Istanbul om zijn medische keuring af te ronden en over de laatste zaken te onderhandelen. Hij zal dus nog niet inzetbaar zijn voor het duel met FC Twente, maar Fenerbahçe hoopt hem dan wel te presenteren. De verwachting is dat tegen de Tukkers Altay Bayindir onder de lat zal staan. De Turkse doelman wordt echter hevig in verband gebracht met een transfer naar Manchester United.

Mede door het geweldige WK dat Livakovic in Qatar keepte, kwam de Kroaat op de radar bij veel clubs. Hij pakte op het toernooi drie penalty’s tegen Japan en ook tegen Brazilië was hij de grote held van Kroatië. Na zijn wereldprestatie op het WK werd hij aan grote clubs als Bayern München, Manchester United en ook Ajax gelinkt. Uiteindelijk wordt het dus een avontuur in Turkije. Het is niet bekend of hij beschikbaar is voor de Conference League-return in Enschede.