Brobbey ontmoet concurrentie bij Ajax: 'Hij vroeg me wat voor spits ik was'

Brobbey ontmoet concurrentie bij Ajax: 'Hij vroeg me wat voor spits ik was'

24-08-2023 09:34 Laatste update: 17:29
54

Brian Brobbey vindt het fijn dat hij onlangs kersverse Ajax-speler Chuba Akpom heeft kunnen ontmoeten. De twee aanvallers kunnen concurrenten van elkaar worden, maar ook een koppeltje in Amsterdam gaan vormen. Brobbey is in ieder geval zeer te spreken over zijn nieuwe teamgenoot.

"Een leuke jongen", vertelt Brobbey tegenover Het Parool over zijn Engelse collega. "We hebben net tijdens de lunch lang met elkaar gesproken, ook met Steven Bergwijn erbij. Hij vertelde zijn verhaal en wilde alles weten van de club. En hij vroeg wat voor spits ik ben. Het is belangrijk om elkaar snel te leren kennen. Er is weer zoveel veranderd in de groep, zoveel nieuwe gezichten."

Brobbey krijgt de laatste tijd wat kritiek op het missen van kansen. De spits wil zelf ook meer scoren en denkt te weten wat hij daarvoor moet doen. "Kansen krijg ik nog steeds, in alle soorten en maten: intikkers, alleen voor de keeper, kopballen. En ik creëer ze ook zelf. Daar ligt het niet aan. Het moet misschien alleen een halve seconde sneller, terwijl je ook de beheersing moet hebben."

Akpom kwam deze zomer over van Middlesbrough. De aanvaller dook in Engeland regelmatig als spits op, maar hij kan ook aan de buitenkant en om een vaste centrumaanvaller heen spelen. Akpom kan tot nu toe nog niet in actie komen voor Ajax en hij reisde niet mee met de Amsterdammers naar Ludogorets.