Steijn lyrisch over Ajax-aanwinst: 'Een geweldige speler, alles klopt aan hem'

Steijn lyrisch over Ajax-aanwinst: 'Een geweldige speler, alles klopt aan hem'

24-08-2023 13:02
165

Hoewel Josip Sutalo donderdag niet kan spelen tegen Ludogorets, heeft Maurice Steijn hem toch meegenomen naar Bulgarije. Buiten de wedstrijdselectie kan de Kroaat op die manier wennen aan de technische staf en aan zijn medespelers, zo geeft Steijn aan voor de camera's van RTL.

"Ik wil hem eigenlijk gelijk bij de groep hebben", aldus de coach van Ajax. In Bulgarije neemt Sutalo al deel aan de groepstrainingen. "Dan leert hij zijn medespelers kennen, leert hij de staf kennen. We hebben hele drukke dagen steeds, met veel reizen. Op dat soort momenten kun je met elkaar extra dingen doornemen. Hij moet er volgende week gelijk staan, dus je wil hem zo veel mogelijk informatie meegeven en hem zich zoveel mogelijk thuis laten voelen. Dat is de reden waarom hij mee is."

Steijn is blij met het feit dat de centrale verdediger na lange onderhandelingen dan eindelijk binnen is. "Hij is een geweldige speler. We hebben lang op hem gewacht, maar het is het wachten waard geweest. Dat heeft gisteren iedereen na één training gezien. Hij is een international van Kroatië, goede leeftijd ook. Alles klopt aan hem."