Update: ook The Athletic maakt melding van serieuze Saudische interesse in Salah

Update: ook The Athletic maakt melding van serieuze Saudische interesse in Salah

24-08-2023 17:29 Laatste update: 17:34
75

Mohamed Salah staat voor een vertrek bij Liverpool, zo meldt het Saudische medium Arriyadiyah. Overeenstemming tussen Al Ittihad en Liverpool zou slechts een kwestie van tijd zijn en zelf zou Salah wel oren hebben naar een overstap.

Ittihad Club versterkte zich eerder deze zomer al met onder anderen Karim Benzema, Fabinho, Jota en N’Golo Kanté. Salah moet de vijfde versterking uit Europa worden. Na Fabinho, Roberto Firmino en Jordan Henderson zou de Egyptenaar de vierde speler worden die Anfield deze zomer achter zich laat voor Saudi-Arabië.

In eerste instantie was Liverpool huiverig voor een vertrek van hun sterspeler, maar nu er meer geld op tafel is gekomen zouden de Engelsen mee willen werken. De Saudische club heeft naar verluidt honderd miljoen euro over voor de diensten van Salah. 

De buitenspeler trok in de zomer van 2017 van AS Roma naar Liverpool en scoorde in zijn eerste seizoen in de Premier League direct 32 keer. In totaal kwam Salah tot 187 doelpunten in 307 wedstrijden. Eerder bracht hetzelfde medium al naar buiten dat de aanvaller in twee seizoenen een bedrag van 180 miljoen euro zou kunnen toucheren.

Update: Inmiddels meldt ook het doorgaans betrouwbare The Athletic dat Al Ittihad serieuze interesse heeft in Mohamed Salah. Het medium weet echter nog niet zeker of een transfer ook een feit zal worden. In augustus gaf de zaakwaarnemer van Salah nog aan dat een Liverpool-exit op dit moment geen item is, maar Al Ittihad wil nu dus doorpakken.