Update: Den Bosch bevestigt huurdeal met City, jeugdinternational naar De Vliert

Update: Den Bosch bevestigt huurdeal met City, jeugdinternational naar De Vliert

26-08-2023 12:05 Laatste update: 12:00
118

Opvallend nieuws van The Athletic: FC Den Bosch doet zaken met Manchester City. Luke Mbete maakt op huurbasis de overstap van het Etihad Stadium naar De Vliert.

Niemand minder dan David Ornstein, samen met Fabrizio Romano de bekendste transferspecialist ter wereld, maakt vrijdagmiddag melding van het nieuws. FC Den Bosch gaat Mbete tot het einde van het seizoen huren van Manchester City.

De negentienjarige Mbete speelde vorig seizoen voor Huddersfield Town (Championship) en Bolton Wanderers (League One). Daarnaast maakte hij zijn debuut voor Engeland O21.

Bij FC Den Bosch is voormalig Arsenal-analist Yousuf Sajjad de technisch directeur. Hij kent Mbete nog van zijn periode in Engeland. De Brabanders werden vorig seizoen één-na-laatste in de Keuken Kampioen Divisie en staan nu - na twee speelrondes - op de tiende plaats.

Update: FC Den Bosch heeft de komst van Luke Mbete bevestigd. De negentienjarige verdediger, die twee interlands voor Jong Engeland speelde, wordt voor een jaar gehuurd. "Ik heb voor FC Den Bosch gekozen vanwege het sportieve plan wat hier ligt", reageert hij op de clubsite van Den Bosch. "Ik heb gesproken met de trainer en technisch manager. Het plan wat zij mij lieten zien sprak me meteen aan. Er is hier iets positiefs gaande, wat in combinatie met hard werk een speciale transitie kan creëren."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: