'Ajax dicht bij Ecuadoriaanse middenvelder (19), twee andere clubs in de markt'

'Ajax dicht bij Ecuadoriaanse middenvelder (19), twee andere clubs in de markt'

25-08-2023 23:22 Laatste update: 26-08-2023 00:20
70

Ajax boekt veel progressie wat betreft de komst van Oscar Zambrano. De negentienjarige verdedigende middenvelder liep in 2022 al stage bij de club en keert wellicht terug naar Amsterdam. 

Volgens het Argentijnse TyC Sports is Ajax al in gesprek met Quito, waar Zambrano momenteel speelt. Naast Ajax zijn er nog twee clubs in de race voor de speler, maar het is onduidelijk om welke clubs dit gaat. Zambrano arriveerde in februari 2022 al bij de club, maar keerde vervolgens terug naar zijn thuisland. Ajax kan met het vertrek van Edson Álvarez een verdedigende middenvelder goed gebruiken. 

Het is onduidelijk wat de tiener moet kosten, maar Zambrano kent in ieder geval een geschatte marktwaarde van anderhalf miljoen euro. Zambrano heeft als jeugdinternational veertien interlands op zijn naam staan bij het O20-elftal van Ecuador. 

Zambrano is met zijn 1.76 meter niet de grootste middenvelder, maar staat er in Ecuador om bekend de bal gemakkelijk naar de aanvalslinie te krijgen. Ook weet de tiener goed het spel te lezen. Volgens Sport wilde de zaakwaarnemer van Ronald Araujo de speler eerder al naar FC Barcelona halen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: