Van Hanegem sneert: 'Veel poeha, ik zag vooral een speler die maar wat deed'

Van Hanegem sneert: 'Veel poeha, ik zag vooral een speler die maar wat deed'

28-08-2023 07:36
36

Willem van Hanegem is zich kapot geschrokken van FC Groningen, dat zondag tegen Willem II niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Het is volgens De Kromme reden tot nieuwe bezorgdheid in De Euroborg.

Van Hanegem zapte naar Groningen - Willem II, nadat het thuisduel van Feyenoord met Almere City werd stilgelegd vanwege onweer. Daar werd hij niet vrolijk van. 'Die ploeg betaalt nog salarissen die horen bij een Eredivisie-club, las ik. Dat is dan ook alles wat daar nog met de Eredivisie te maken heeft, want het was zo slecht dat je er tranen van in de ogen kreeg', aldus De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Meerdere spelers van Groningen 'sjokten lekker terug na balverlies', zag Van Hanegem. Hij pikt spits Kevin van Veen eruit. 'Die heeft ergens in het buitenland een paar goals gemaakt en is met veel poeha binnengekomen. Er waren allerlei kenners die net als hijzelf voorspelden dat die gozer er meer dan dertig zou gaan maken. De teller staat nog op nul, maar ik zag vooral een speler die maar wat deed. Als supporter van Groningen kun je je nu alweer zorgen maken.'