Bosz geeft duidelijk signaal af bij PSV: 'Dan moet je niet bij deze club spelen'

Bosz geeft duidelijk signaal af bij PSV: 'Dan moet je niet bij deze club spelen'

28-08-2023 12:28
49

Peter Bosz is duidelijk in aanloop naar PSV-Rangers: wie de druk niet aankan en het niet geweldig vindt om die wedstrijd te spelen, kan beter niet actief zijn bij PSV. De oefenmeester kijkt uit naar het beladen affiche en ziet ook dat zijn speelwijze snel aanslaat.

Woensdag speelt PSV in eigen huis de return tegen Rangers, nadat het in Schotland 2-2 werd. De winnaar gaat naar de groepsfase van de Champions League. In aanloop naar de heenwedstrijd zei Bosz al dat hij dit prachtige wedstrijden vindt. Dat deed hij niet om druk weg te nemen bij zijn spelers. "Dit zijn toch de mooiste wedstrijden om te spelen? Dat is toch niet om druk weg te halen, maar dat is toch gewoon zo?", vraagt hij zich hardop af tegenover de NOS. "Het gaat nu echt ergens om, je kunt de Champions League bereiken. Dat is toch mooi, om zo'n wedstrijd te mogen spelen?"

"Als je dat niet aankan en niet mooi vindt, moet je niet bij deze club spelen", is Bosz duidelijk. Vervolgens vraagt interviewer Joep Schreuder zich af hoe PSV cruciale fouten zoals in Schotland voorkomt. Moeten de Eindhovenaren niet alle ballen de tribunes in jagen bij een voorsprong? "Je gaat nu een heleboel dingen door elkaar halen", zegt Bosz. "Wij stonden in niet met 1-0 voor en het was nog voor rust, dat Sangaré die fout maakte. Als jij dat soort dingen wil voorkomen moeten we vanaf het begin de ballen de tribune in jagen. Dat gaan we niet doen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: