Ik begrijp de ambitie van Andries wel, maar er speelt nu niets rondom hem

"Ik begrijp de ambitie van Andries wel, maar er speelt nu niets rondom hem"

28-08-2023 15:08 Laatste update: 15:14
22

Andries Noppert hoopte deze zomer op een stap hogerop, maar de doelman lijkt zijn contract bij sc Heerenveen te gaan verlengen. Algemeen directeur Ferry de Haan begrijpt de ambities van de doelman, maar gaat niet wachten met de verlenging tot de transferwindow is gesloten. 

De Haan spreekt met de Leeuwarder Courant over de naderende verlenging van Noppert. De doelman vond zichzelf het afgelopen seizoen terug in het Nederlands elftal, maar de interesse van clubs blijft achterwege. "Ik begrijp de ambitie van Andries wel", meent De Haan. "Het is logisch dat hij een stap in zijn loopbaan wil zetten. Maar ik ga er niet vanuit dat dit deze week gebeurt. Het is voor Andries bovendien absoluut geen straf om langer bij Heerenveen te spelen. Dit is zijn club."

Clubs hebben tot 1 september de tijd om zich te melden voor de doelman, maar Heerenveen heeft dan geen tijd om een opvolger te regelen voor Noppert. "Zo lang gaan we niet wachten. We hebben de afgelopen periode lang en vaak genoeg met Andries gesproken. En ja, er kunnen altijd op het laatste moment nog transfers plaatsvinden. Maar normaal gebeurt dat alleen als er in de weken ervoor al naar een voetballer is geïnformeerd. Daar is nu geen sprake van. Er speelt niets rondom Andries", besluit De Haan. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: