Ajax-spits Akpom wint prestigieuze prijs, Haaland uitgeroepen tot beste PL-speler

Ajax-spits Akpom wint prestigieuze prijs, Haaland uitgeroepen tot beste PL-speler

29-08-2023 22:30 Laatste update: 30-08-2023 00:35
82

Ajax-aanwinst Chuba Akpom mag zich sinds dinsdagavond de beste speler van het afgelopen Championship-seizoen noemen. De spits won de prestigieuze prijs op basis van stemmen van zijn voormalige collega's. De prijs voor beste Premier League-speler van de voorbije jaargang ging naar Manchester City-superspits Erling Haaland

De 27-jarige Akpom kan terublikken op een uitstekend seizoen. In dienst van Middlesbrough scoorde hij liefst 28 keer. Daarmee kroonde hij zich tot topscorer van de competitie. Ook had hij daarmee een groot aandeel in de plaatsing voor de play-offs om promotie, iets wat uiteindelijk niet lukte na een verloren tweeluik met Coventry City. Na zijn ijzersterke seizoen vertrok Akpom naar Ajax, waarvoor hij zijn debuut nog moet maken. 

In de Premier League ging de prijs voor beste speler van het afgelopen seizoen niet geheel verrassend naar Haaland. De Noor en tevens topscorer van City stoot zodoende Mohamed Salah van de troon. Arsenal-vleugelaanvaller Bukayo Saka werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. 

Het Engelse voetbal kent diverse verkiezingen betreffende de beste spelers van een specifiek seizoen, maar de PFA Player of the Year-award staat bekend als de meest prestigieuze van allemaal. De stemmen worden uitgebracht door spelers en de Engelse vakbond. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!