Tete knikkert Spurs uit League Cup, negatieve hoofdrol voor Van de Ven

Tete knikkert Spurs uit League Cup, negatieve hoofdrol voor Van de Ven

29-08-2023 23:07 Laatste update: 30-08-2023 00:36
27

De kans dat Tottenham Hotspur dit seizoen een prijs pakt, is weer een klein beetje geslonken. Op bezoek bij Fulham verloor de ploeg van Micky van de Ven, die een ongelukkige avond beleefde, na strafschoppen. Kenny Tete benutte de beslissende penalty en knikkerde Spurs daarmee uit de League Cup.

Van de Ven maakte deze zomer voor 40 miljoen euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Spurs, waar hij sindsdien veel indruk maakt. De verdediger kon vooral na zijn laatste optreden tegen Bournemouth op veel lovende kritieken rekenen. Tegen Fulham was het allemaal even wat minder. De 22-jarige Nederlander werkte de bal na negentien minuten met een soort hakbal achter doelman Fraser Forster en in zijn eigen goal. 

Wedden

Meer odds

Van de Ven haalde opgelucht adem toen Spurs tien minuten na rust de stand gelijktrok via Richarlison. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen in het intense duel. Daarin waren er hoofdrollen weggelegd voor twee voormalig Ajax-verdedigers: Davinson Sánchez en Tete. Eerstgenoemde miste namens Spurs, waardoor Tete beslissing kon brengen. Dat deed de Oranje-international dan ook, waardoor de ploeg van trainer Ange Postecoglou uit het toernooi ligt.