'Heerenveen heeft beet en haalt vleugelspeler op bij Feyenoord'

'Heerenveen heeft beet en haalt vleugelspeler op bij Feyenoord'

30-08-2023 10:05
101

SC Heerenveen neemt Patrik Walemark op huurbasis over van Feyenoord, meldt de Leeuwarder Courant. De vleugelspeler kon niet op veel speeltijd rekenen bij de Rotterdammers. 

Het werd vorige week bekend dat Heerenveen geïnteresseerd was in Walemark, die overbodig was bij Feyenoord. De Superfriezen hebben daarmee een kwaliteitsimpuls op de rechtsbuitenpositie binnen. Het afgelopen seizoen moest er op die plek veel worden geroteerd en kwamen onder meer Ché Nunnely, Simon Olsson en Alex Timossi in actie op de positie.

De afgelopen weken meldden meerdere clubs zich voor Walemark, maar de Zweed verkoos Heerenveen boven de rest. Walemark wordt de zesde aanwinst van Heerenveen: eerder kwamen Ion Nicolaescu, Mickey van der Hart, Denzel Hall, Luuk Brouwers en Charlie Webster al naar de club.

Walemark werd in de winter van 2022 door Feyenoord opgehaald bij Häcken en daar betaalden de Rotterdammers 3.25 miljoen euro voor. De rechtsbuiten hoopt met zijn uitleenbeurt zijn kwaliteiten weer te laten zien. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!