'Voormalig wonderkind van Barça bedenkt zich en wil club na elf jaar verlaten'

'Voormalig wonderkind van Barça bedenkt zich en wil club na elf jaar verlaten'

30-08-2023 11:20 Laatste update: 11:57
42

Ansu Fati is zijn kleine rol bij FC Barcelona zat en gaat mogelijk aan de slag in de Premier League. Het voormalige wonderkind hoopt op huurbasis te vertrekken en is aangeboden bij Tottenham Hotspur en Chelsea. 

Transferexpert Fabrizio Romano en het Madrileense MARCA schrijven dat Fati van gedachten is veranderd en komend seizoen liever niet in Catalonië verblijft. De twintigjarige speler doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en maakte in 2020 zijn debuut bij het eerste elftal. Destijds werd de linksbuiten gezien als hét nieuwe talent van de club.

Inmiddels is het drie jaar later en wordt Fati weinig ingezet door trainer Xavi Hernández. De zestienjarige Lamine Yamal krijgt voorrang en dat schopt Fati tegen het verkeerde been. Tottenham Hotspur hoopt de speler op huurbasis over te nemen en Barcelona wil in ieder geval dat de Spurs het volledige salaris van de speler gaan dekken. Fati ligt tot 2027 vast bij Barcelona en kent een ontsnappingsclausule van één miljard euro. De speler is ook aangeboden bij Chelsea, maar The Blues hebben zich nog niet gemeld.

Het besluit van Fati om een andere club te zoeken heeft voor de nodige verrassing gezorgd, aangezien de jonge speler tot dinsdag nog bij de club wilde blijven. Intern denkt men dat de omgeving van Fati hem van gedachte heeft doen veranderen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!