'Bayern heeft nieuwe nummer 6 op het oog, mogelijk gevolgen voor Nederlanders'

'Bayern heeft nieuwe nummer 6 op het oog, mogelijk gevolgen voor Nederlanders'

30-08-2023 11:43 Laatste update: 11:47
28

Bayern München richt de pijlen op João Palhinha. Fulham FC zou zelfs al een bod van Der Rekordmeister hebben ontvangen. Een mogelijke deal zou gevolgen kunnen hebben voor Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. 

Volgens BILD is Palhinha een absolute prioriteit voor Thomas Tuchel, die nog op zoek is naar een verdedigende middenvelder. Lange tijd werd Scott McTominay van Manchester United genoemd als mogelijk doelwit, maar nu geldt de Portugees als toptarget. Palhinha zit sinds 2022 bij Fulham en maakte het afgelopen seizoen veel indruk.

Wedden

Meer odds

Palhinha heeft een geschatte marktwaarde van veertig miljoen euro en zijn komst zou grote gevolgen kunnen hebben bij Bayern. Zo kan Benjamin Pavard vertrekken en kan Konraid Laimer, die transfervrij overkwam van RB Leipzig, de rechtsbackpositie invullen in plaats van een plek op het middenveld. Het is onduidelijk wat voor gevolgen dit heeft wat de interesse in Lutsharel Geertruida betreft.

De positiewissel van Laimer zou wel gevolgen hebben voor Noussair Mazraoui, die de back-up blijft. De komst van Palhinha zou ook betekenen dat Ryan Gravenberch mag vertrekken bij Bayern: onder meer Manchester United en Internazionale zouden worden genoemd als mogelijke bestemming.