Barcelona rondt langverwachte deal met Man City af: huur zonder optie tot koop

Barcelona rondt langverwachte deal met Man City af: huur zonder optie tot koop

01-09-2023 22:47 Laatste update: 22:51
13

João Cancelo is officieel speler van FC Barcelona. De Catalanen maken op de officiële kanalen melding van de komst van de Portugese vleugelverdediger, die op huurbasis overkomt van Manchester City.

Barça huurt Cancelo tot het einde van het seizoen en heeft géén optie tot koop bedongen. Daar was aanvankelijk nog wel sprake van. De 29-jarige Cancelo kwam in Manchester niet meer voor in de plannen van manager Pep Guardiola. Vorig seizoen werd de Portugees uitgeleend aan Bayern München, maar ook daar was hij geen vaste waarde. Der Rekordmeister besloot de optie tot koop van ruim zeventig miljoen euro dan ook niet te lichten.

Met zijn transfer naar Barcelona gaat Cancelo voormalig ploeggenoot Ilkay Gündogan achterna. De twee speelden jarenlang samen in het Etihad Stadium. Cancelo stond sinds de zomer van 2019 onder contract bij City. Voor de Engels landskampioen speelde hij 154 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde en 22 assists gaf. Barcelona rondde eerder op de vrijdagavond al de komst van naam- en landgenoot João Félix af. Hij wordt gehuurd van Atlético Madrid.

Cancelo (29) speelde eerder voor Benfica, Valencia, Internazionale en Juventus.