FC Utrecht richt zich na 'praatsessies' vol op Feyenoord: 'We moeten presteren'

FC Utrecht richt zich na 'praatsessies' vol op Feyenoord: 'We moeten presteren'

03-09-2023 07:20 Laatste update: 07:30
113

Het ontslag van Michael Silberbauer is aangekomen bij de spelers van FC Utrecht. Verdedigers Mark van der Maarel en Mike van der Hoorn balen van de situatie. Zondag krijgen de Domstedelingen de kans om zich onder interim-trainer Rob Penders te herpakken, als landskampioen Feyenoord vanaf 12.15 uur de gast is in De Galgenwaard. 

"Waar we nu staan is onze eer te na. Niemand hier wil staan op de plek waar we nu staan. Het gevoel om gas te geven tegen Feyenoord leeft in de groep. Wij willen echt gaan vlammen", aldus Van der Maarel in gesprek met De Telegraaf. Utrecht staat na drie gespeelde wedstrijden op een teleurstellende zestiende plek. 

De ervaren verdediger blikt terug op een veelbewogen week, waarin Silberbauer van de clubleiding te horen kreeg dat hij moest vertrekken. "Je hebt met mensen te maken. Als je daarnaar kijkt, dan blijft zoiets vervelend. De relatie tussen trainer en spelers was goed, maar op een gegeven moment gaat het in topsport ook om prestaties. Op basis daarvan heeft de club een keuze gemaakt. Dat is spijtig en dat is wat voor het seizoen niemand had gewild", vervolgt de routinier. 

Ook zij collega achterin, Van der Hoorn, voelt zich vervelend bij het ontslag van Silberbauer. "Het zou wel heel koelbloedig zijn als het je helemaal niets doet. We weten allemaal dat Michael als speler veel betekend heeft voor deze club. Als trainer heeft hij altijd zijn uiterste best gedaan om hier te slagen." Van der Maarel geeft aan dat na een aantaal 'praatsessies' de blik alweer snel op Feyenoord is gegaan. "Dat is het enige wat ons nu te doen staat. We moeten gewoon presteren."