Eiting doet zijn verhaal: 'In een vriendschap moet je elkaar kunnen vertrouwen'

Eiting doet zijn verhaal: 'In een vriendschap moet je elkaar kunnen vertrouwen'

6 september - 17:28 Laatste update: 7 september - 14:19
159

Carel Eiting heeft opnieuw gesproken over zijn veelbesproken transfer van FC Volendam naar FC Twente. De middenvelder lichtte in gesprek met TC/Tubantia zijn kant van het verhaal voor één keer toe.

"Ik ben nu bij FC Twente, maar ik had hier twee maanden geleden al willen zijn. Je zit je enorm te verbijten als je de jongens die Europese wedstrijden ziet spelen. Deze zaak heeft alleen maar verliezers opgeleverd", begint Eiting. De opluchting na de uitspraak vorige week was gigantisch groot. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn hele familie.

"Het eerste punt was dat ik voor mezelf een kans zag om te gaan spelen en dat ik in goede handen was, omdat ik Ruben Jongkind (de directeur, red.) en Wim Jonk (de trainer, red.) goed kende. Met die twee had ik altijd heel prettig samengewerkt bij Ajax. Ruben was ook een vriend. Hij is drie keer met me mee geweest op vakantie, ik heb met hem getraind en toen hij geen huis had, is hij bij me ingetrokken. Punt twee was dat ik weg kon na een jaar", vervolgde Eiting. "Ik wilde een jaar knallen, alles geven voor Volendam en dan hopen op een mooie vervolgstap. Iedereen die erbij is geweest, weet dat we dit zo hebben afgesproken."

Win-winsituatie
"Wij dachten dat het een win-winsituatie was, omdat ik weg zou kunnen voor in elk geval de gemaakte kosten. Maar we wilden uiteraard een zo hoog mogelijke transferprijs realiseren. Stel: er zouden meerdere clubs komen, dan was dat voor beide partijen goed geweest. Het contract was zo opgetekend, dat iedereen ervan zou profiteren. Ik wilde juist dat Volendam nog wat aan mij zou verdienen. Maar er is naast FC Twente nooit een club geweest die een bod heeft neergelegd."

"Achteraf gezien is het allemaal kennelijk te vaag geformuleerd en was er te veel ruimte voor verschillende interpretaties. Maar dat heeft er ook mee te maken, dat we de afspraken hadden gemaakt op basis van vriendschap. In een vriendschap moet je elkaar kunnen vertrouwen. Daar heb ik wel van geleerd, want nu zou ik nooit meer zo'n contract laten opstellen. Voor mij was alles heel snel duidelijk: ik had begin juli mijn keus voor Twente al gemaakt, maar Volendam heeft het anders geïnterpreteerd. Zij vonden dat ik alleen weg mocht als een club zou betalen wat zij wilden hebben en ze wilden niet meer meewerken. Daar is een groot verschil van mening over ontstaan. Als we sneller bij elkaar hadden kunnen komen, voor alle hectiek, dan hadden we al het gedoe misschien kunnen voorkomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s