Ajax-verdediger legt verschil tussen Steijn en Heitinga uit: 'Hij was keihard'

Ajax-verdediger legt verschil tussen Steijn en Heitinga uit: 'Hij was keihard'

07-09-2023 12:53 Laatste update: 14:35
130

Jorrel Hato ziet verschillen tussen Maurice Steijn en John Heitinga. De verdediger werkte met beide trainers samen bij Ajax. Terwijl Steijn een rustige coach is, was Heitinga erg fel.

"Hij (Steijn, red.) is een goede, rustige trainer", aldus Hato in gesprek met Voetbal International. "Hij legt alles op een rustige manier uit en ik krijg veel vertrouwen van hem. Hiervoor had ik Heitinga en hij was keihard. Ik denk dat ik een beetje van beide nodig heb. Als het niet goed gaat, moet je wel op m’n flikker zitten. Ik vind het wel fijn als alles rustig en duidelijk wordt uitgelegd."

Volgens Hato is het niet gek dat Ajax geen droomstart beleeft. "Er is natuurlijk veel veranderd. Het is als team nog wennen. Het zijn nieuwe jongens die van een andere club en dus ook uit een andere cultuur komen. Dat is nog wennen, zowel binnen als buiten het veld. Als je jongens pas net kent en je weet nog niet wat hun kwaliteiten en zwakke punten zijn, dan is dat nog wennen."

Hato mocht zich deze week voor het eerst in Zeist melden en werkt momenteel een interlandperiode af met Jong Oranje. "Ik hoorde het vrijdag. Toen kreeg ik de e-mail dat ik bij de selectie zat. Ik had het wel een beetje verwacht. Ik heb het afgelopen seizoen en nu in het begin ook wel oké gedaan. Ik wil kijken hoe het hier bij Jong Oranje is. Vanaf hier is de stap naar het A-elftal, dus ik wil nu veel ervaring opdoen."