Maguire haalt schouders op na kritiek: 'Ga dit seizoen genoeg minuten krijgen'

Maguire haalt schouders op na kritiek: 'Ga dit seizoen genoeg minuten krijgen'

14-09-2023 10:57
26

Harry Maguire haalt zijn schouders op over de storm kritiek aan zijn adres. De Engelse verdediger maakte in het oefenduel met Schotland een vrij knullig eigen doelpunt en was zo dus weer het mikpunt voor de voetbalwereld. Maguire is echter inmiddels wel wat gewend. 

"Ik kan goed met die kritiek omgaan", vertelt Maguire tegenover The Athletic. "De eerste vier weken van het seizoen waren moeilijk voor mij, aangezien we telkens maar één wedstrijd speelden. De manager selecteerde mij toen niet, omdat er nog veel wedstrijden aankomen. Ik weet zeker dat ik daarin genoeg minuten zal maken." Engeland won uiteindelijk het oefenduel wel van Schotland met 1-3.

Erik ten Hag en Manchester United leken deze zomer na een aantal kwakkelende jaren toch echt afscheid te gaan nemen van Maguire. De Engelse verdediger was bijna rond met een overstap naar West Ham United. Die transfer ging echter op het laatste moment niet door vanwege financiële details, waardoor één van de duurste verdedigers ooit nog altijd rondloopt bij Manchester United.