Perez vernietigend: 'Héél slecht, dat vind ik kwalijk van de technische staf'

Perez vernietigend: 'Héél slecht, dat vind ik kwalijk van de technische staf'

17-09-2023 20:26 Laatste update: 20:41
102

Kenneth Perez laat zich bij het ESPN-programma Dit was het Weekend vernietigend uit over Ajax. Zowel de spelers als de leden van de technische staf krijgen forse kritiek van de Deen na de nederlaag bij FC Twente

"Het is héél slecht", stelt Perez. "Je kunt hele grote vraagtekens stellen bij de aankopen, maar je kunt ook hele grote vraagtekens stellen bij het tactisch vermogen van de staf en de spelers, of in ieder geval van de staf om het over te brengen op de spelers. Ik heb echt nog nooit zoiets gezien met druk zetten. Er lopen zoveel jongens van Twente ergens in de ruimte, en bij Ajax hebben ze geen flauw idee waar ze heen moeten lopen, of ze door moeten drukken, of ze juist niet door moeten dekken. Er is geen druk op de middenvelders. Dat vind ik wel kwalijk van de technische staf."

"Onze oud-collega, Hedwiges Maduro, is gekocht omdat hij een paar moeilijke tactische dingen heeft uitgesproken en dan was hij degene die het allemaal zou regelen. Ze zullen wel zeggen dat ze maar twee keer met elkaar hebben getraind, maar dat is nu eenmaal de taak als je veel internationals hebt, dan train je niet zoveel met elkaar. Dan is het nóg belangrijker dat je op het trainingsveld iedereen duidelijk maakt hoe je druk wil zetten. Vandaag was het niet om aan te gluren met het druk zetten. Vind je het gek dat Twente geweldig speelde?"

De analist plaatst de verantwoordelijkheid dus ook bij de technische staf bij Ajax. "Spelers die gehaald zijn voor de hoofdprijs, zijn spelers die bovengemiddeld zijn. Die zullen het niet begrijpen als jij het als trainer, als staf, perfect uitlegt met beelden? Daar geloof ik helemaal niks van."