Twente haalt in recordtempo enorm bedrag van 35.000 euro op voor standbeeld Brama

Twente haalt in recordtempo enorm bedrag van 35.000 euro op voor standbeeld Brama

18 september - 10:30
64

FC Twente heeft in een week tijd meer dan 35.000 euro opgehaald voor het standbeeld van Wout Brama. De collecte voor de vereeuwiging van de middenvelder is daarmee rond, vertelt de fanatieke aanhang van de Tukkers op Vak-P. De rest van het geld wordt ook in het stadion geïnvesteerd.

De club gaat de rest van het geld investeren in het onderhoud van de andere twee standbeelden en de verdere aankleding van het stadion. Blaise Nkufo en Sander Boschker kregen eerder al een beeld voor De Grolsch Veste. De afscheidswedstrijd van Brama op 8 september was een enorm succes bij Twente. Op die avond werd dan ook bekend gemaakt dat de middenvelder een standbeeld zou krijgen.

Het goede nieuws over de collecte van Brama komt daags na de overwinning in eigen huis op Ajax. "Thuiswedstrijden tegen Ajax zijn altijd een mooi affiche. Vandaag was het, mede door de goede instelling van de spelers, genieten op de tribunes. Naast het voetbal was de collecte ook een succes. De tussenstand van de collecte staat op 36.500 euro. Hiermee is het standbeeld voor Wout ruimschoots te bekostigen", vertelt een woordvoerder van Vak-P via Twente Insite.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s