Geen Clasie-route, maar Feyenoord-vertrek: 'Belangrijk om minuten te maken'

Geen Clasie-route, maar Feyenoord-vertrek: 'Belangrijk om minuten te maken'

18 september - 13:40
26

Ricky van Haaren kijkt met een goed gevoel terug op zijn carrière, maar hij beseft dat hij er misschien niet alles heeft uitgehaald. De 32-jarige middenvelder stond te boek als groot talent bij Feyenoord, waar hij zelfs hoger werd aangeslagen dan Jordy Clasie. Hij blikt terug in #DoneDeal.

De twee speelden aan het begin van hun loopbaan samen in de O19 van Feyenoord. Waar Van Haaren goed genoeg werd geacht om aan te sluiten bij het eerste elftal, werd Clasie verhuurd aan Excelsior. Die laatste deed bij de stadgenoot waardevolle ervaring op, terwijl Van Haaren nauwelijks aan spelen toekwam. Hij drukt talenten dan ook op het hart om minuten te maken.

"Als ik terugkijk, dan denk ik wel dat het belangrijk is voor jonge spelers om veel minuten te maken", vertelt Van Haaren in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Ik wil niet zeggen dat het doorslaggevend is geweest dat het bij mij niet is gelukt en bij hem wel. Maar het is wel belangrijk voor jonge spelers om zich door te ontwikkelen en elke week op het hoogste niveau te spelen."

In mei 2010 debuteerde Van Haaren in de Eredivisie. Hij bleef uiteindelijk steken op 21 Eredivisie-duels namens Feyenoord. "Ik ben er tevreden mee dat ik elf jaar professioneel heb mogen voetballen. Dat is voor veel jongetjes niet weggelegd. Had ik er meer uit kunnen halen? Waarschijnlijk wel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s