'Nieuwe wending in Ajax-soap: Steijn wilde Tagliafico, Mislintat Sosa'

'Nieuwe wending in Ajax-soap: Steijn wilde Tagliafico, Mislintat Sosa'

21-09-2023 15:39 Laatste update: 16:27
149

Maurice Steijn wilde afgelopen transferwindow publiekslieveling Nicolás Tagliafico terughalen naar Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat zag dat echter niet zitten en besloot Borna Sosa naar Amsterdam te halen.

Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. Dat lijkt haaks te staan op de uitspraken van Arthur Beck, die woensdag vertelde dat Sosa juist naar Ajax werd gehaald op verzoek van Steijn. De komst van Sosa kwam onder een vergrootglas te liggen, nadat de NOS met het nieuws naar buiten kwam dat Mislintat via een zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in zijn privébedrijf Matchmetrics, de verdediger binnenhengelde. 

Op de laatste dag van de transferwindow klopte Steijn opnieuw aan bij Mislintat om Tagliafico naar Amsterdam te halen, alleen weigerde de technisch directeur daarin mee te gaan. Wel zou de trainer de komst van Sosa toejuichen als alternatief, 'omdat hij hem een goede spelers vindt'. Met inmenging van Beck handelde Mislintat om de transfer van de Kroaat rond te maken, zo meldt het medium.