Vaessen negen jaar geleden al slachtoffer van gevaarlijke situatie als beveiliger

Vaessen negen jaar geleden al slachtoffer van gevaarlijke situatie als beveiliger

01-10-2023 19:33 Laatste update: 23:22
18

Etienne Vaessen bleek eerder al een echte overlever te zijn. Negen jaar geleden was de speler slachtoffer van een schokkende misdaad als beveiliger van de MediaMarkt. De doelman van RKC Waalwijk werd destijds neergestoken door een winkeldief.

Zaterdagavond hield men collectief de adem in toen Vaessen met een brancard van het veld werd gebracht in Waalwijk. Het is niet de eerste keer dat de doelman slachtoffer was van een gevaarlijke situatie.

In 2014 werkte Vaessen als medewerker van de MediaMarkt in Breda en zette hij de achtervolging in op een winkeldief, die uiteindelijk een mes tussen de ribben van de keeper stak. Vervolgens lag hij dagenlang in het ziekenhuis met een drain in zijn long. "Ik voelde op het moment zelf niets, maar zag veel rood aan de zijkant van mijn lichaam. Ik veegde mijn hand daarlangs en die zat helemaal onder het bloed", zei Vaessen na het vreselijke incident. "Ik voelde niets, waarschijnlijk door de adrenaline in mijn lijf."

Maandenlang had Vaessen nachtmerries van de aanval en was hij overdag angstig. Uiteindelijk kwam hij er bovenop en tekende hij zijn eerste profcontract. "Die gebeurtenis heeft me alleen maar sterker gemaakt", zei de sluitpost in 2019 net voor het beslissende play-offduel met Go Ahead Eagles. "Ik sta pas zes jaar onder de lat en ben voor het tweede seizoen eerste keeper bij RKC. Dan is het toch geweldig dat je voor veel publiek de finale van een play-off speelt."

Opluchting
Inmiddels is de opluchting groot in Nederland, aangezien Vaessen bij kennis en aanspreekbaar is. 'Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen', schreef RKC.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: