'Mislintat biedt excuses aan Ajax aan voor controversiële Sosa-deal'

'Mislintat biedt excuses aan Ajax aan voor controversiële Sosa-deal'

02-10-2023 07:12
99

Sven Mislintat, voormalig technisch directeur bij Ajax, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rol in de transfer van Borna Sosa. De Amsterdammers zijn een onderzoek gestart naar de controversiële transfer.

Mislintat kwam na de transferperiode in opspraak. Sosa werd gekocht via het zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandelen bezit in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH. Ajax was hier niet van op de hoogte en besloot een onderzoek te starten. 'Bronnen uit de bestuurlijke top hebben aan de NOS laten weten dat Mislintat zijn excuses heeft aangeboden voor het niet melden van zakelijke belangen rond de transfer van Sosa', schrijft de NOS.

'Volgens de bronnen uit de bestuurlijke top heeft Mislintat ook nog gezegd dat hij te goeder trouw heeft gehandeld, niet bewust iets heeft verzwegen en dat hij zichzelf niet verrijkt heeft', klinkt het. 'Ook zou hij begrijpen dat hij die belangen had moeten melden. Daarbij zou hij intern hebben gezegd dat 'men moet doen wat ze moeten doen'. Met die woorden gaf de voormalig technisch directeur aan dat hij de mogelijke consequenties zou dragen.'

De NOS heeft Mislintat ook zelf aan de telefoon gehad, vertelt Jeroen Stekelenburg bij Studio Voetbal. "Hij nam keurig de telefoon op, hij was heel rustig en ontspannen", vertelt de journalist. "Inhoudelijk wilde hij nergens op reageren, hij wacht in goed vertrouwen het onderzoek af. Er wordt naar alle transfers gekeken die hij heeft gedaan." Stekelenburg heeft niet het idee dat Mislintat spijt heeft. "Daar ging hij niet inhoudelijk op in, maar die indruk maakte hij niet."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: