Liverpool komt met persbericht na VAR-fout: 'Vinden wij onaanvaardbaar'

Liverpool komt met persbericht na VAR-fout: 'Vinden wij onaanvaardbaar'

02-10-2023 07:54
61

In de wedstrijd Tottenham Hotspur-Liverpool werd op zaterdag door de VAR een controversiële beslissing gemaakt. Een goal van Luis Díaz werd afgekeurd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan, maar de VAR gaf na afloop van het duel toe het niet bij het juiste eind te hebben gehad. De beslissing droeg bij aan een 2-1 nederlaag tegen Spurs. Via een officieel statement komt Liverpool terug op de beslissing.

"Het is duidelijk dat de regels niet op de juiste wijze zijn toegepast", brengt de club naar buiten in een persbericht. "We begrijpen dat de arbitrage onder grote werkt, maar de VAR zou dat juist moeten verhelpen en niet moeten verergeren. Het is dan ook onbevredigend dat de VAR niet genoeg tijd kreeg om de goal te beoordelen. Dat deze beslissing bestempeld wordt als 'menselijke fout' vinden wij onaanvaardbaar."

Liverpool stelt daarnaast dat de sportieve integriteit wordt ondermijnd en dat clubs meer te zeggen willen hebben over het gebruik van de VAR, zodat het in de nabije toekomst beter kan functioneren. "Ervaringen van clubs moeten gebruikt worden om het proces te verbeteren", luidt het oordeel van Liverpool.