Slot lovend: 'Hij sprint in een uur meer dan anderen in twee wedstrijden'

Slot lovend: 'Hij sprint in een uur meer dan anderen in twee wedstrijden'

02-10-2023 08:41 Laatste update: 08:54
34

Yankuba Minteh was afgelopen zaterdag belangrijk voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Go AHead Eagles. De aanvaller zorgde in blessuretijd van de eerste helft voor de openingstreffer in de Kuip, net nadat er al een doelpunt van hem werd afgekeurd na een voorafgaande handsbal van Mats Wieffer. Op de persconferentie gaat trainer Arne Slot na de wedstrijd dieper in op de Gambiaan.

Hij heeft bepaald geen gebrek aan zelfvertrouwen",stelt Slot met een brede grijns. "De spelers lachen veel met hem en kunnen ook heel veel van hem hebben." Als voorbeeld wordt het drukzetten tegen Celtic aangehaald, wat niet naar wens liep, deels omdat Minteh vaak te laat was. "Maar zijn bereidheid is enorm", benadrukt de oefenmeester. "Neem de wedstrijd tegen Ajax. Af en toe is hij te laat bij Jorrel Hato, maar hij zet ook een sprint van zeventig meter in om Borna Sosa te achterhalen. Zijn statistieken zijn indrukwekkend. Hij loopt in gesprinte meters tegen Ajax in een uur meer dan veel jongens in twee wedstrijden doen."

"Hij wil zo graag", vervolgt Slot. "Voor het restant tegen Ajax wisselden we hem voor Ramiz Zerrouki. Dat accepteert hij meteen, maar dan zeg ik wel tegen twee of drie andere jongens dat ze even met hem moeten praten om duidelijk te maken dat het erbij hoort."