Blind: 'Er hangt iets om mijn naam waardoor ik me altijd extra moet bewijzen'

Blind: 'Er hangt iets om mijn naam waardoor ik me altijd extra moet bewijzen'

02-10-2023 09:33
147

Daley Blind koos deze zomer voor een overstap naar Girona, in La Liga. Na periodes bij onder meer Ajax, Manchester United en Bayern München werd Spanje de volgende bestemming. Hoewel Real Madrid zaterdagavond met 0-3 te sterk voor Girona, kent de club een sterk begin van de competitie en staat het op de derde plek. In gesprek met Ziggo gaat Blind dieper in op zijn stap.

"Het is een club met veel ambitie, die een goed plan heeft liggen. Het is een andere omgeving voor mij, een kleiner trainingscomplex, een klein stadion, maar het is allemaal heel sfeervol en alles wat je nodig hebt, is er. Het is een mooie ervaring en alles is op goed niveau. De velden zijn fantastisch, ik heb niks te klagen", aldus Blind, die bij Girona centraal achterin speelt. "Het is heel wat anders, het klimaat ook natuurlijk. Het Spaanse leven is heel anders, dus het is inderdaad mooi om dat te ervaren."

Op de vraag of Blind bewijsdrang voelt, antwoordt hij ontkennend. "Nee, ik heb een prachtige carriere met mijlpalen waar ik ontzettend trots op ben. Maar er hangt iets om de naam 'Blind' waardoor ik me altijd extra moet bewijzen. Dat is zo gegroeid en dat zal ook niet meer weggaan. Het is aan mij om keihard te blijven werken en te presteren op het hoogste niveau. Ik wil het geen wraak noemen, ik hoef mezelf niet per se te bewijzen. De mensen in de voetbalwereld weten wat ik kan en waar mijn kwaliteiten liggen."