Mislintat deed Ajax nog meer verbazen: 'Hij lunchte mee, maar niemand kende hem'

Mislintat deed Ajax nog meer verbazen: 'Hij lunchte mee, maar niemand kende hem'

02-10-2023 10:15
121

Dat Sven Mislintat en Ajax niet altijd op één lijn lagen is inmiddels wel duidelijk, maar zelfs in het personeel bracht de Duitser wijzigingen aan. Het NRC Handelsblad vertelt dat Mislintat zich liet helpen voor mensen die bij VfB Stuttgart ook met hem werkten, maar dat de rest van het Ajax-personeel geen idee had wie het waren.

"Mislintat werd veel gezien samen met Uli Schier op de tribune bij Ajax. Hij werkte als hoofdscout samen met Mislintat bij VfB Stuttgart die daar toen technisch directeur was", vertelt de Nederlandse krant. "Op De Toekomst luncht hij mee met de technische staf en hij schuift uit het niets aan bij een overleg van de scouting. Wie ís die man, vragen mensen zich af in de wandelgangen. Vrijwel niemand kent hem."

Schier zou intern ook de bevoegdheid hebben gekregen om belangrijke beslissingen te nemen, terwijl andere scouts al langer bij Ajax werken en die besluiten niet mogen nemen. Een andere naam die niemand binnen de club kende was Max Lesser. Hij was Head of Match Analysis en zat tijdens de wedstrijd achter zijn laptop. In de rust was hij echter weer in de kleedkamer te vinden.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: