Ajax krijgt lachers op de hand met stand op website: club rekent drie punten meer

Ajax krijgt lachers op de hand met stand op website: club rekent drie punten meer

02-10-2023 12:38 Laatste update: 12:56
213

Dat het niet goed gaat met Ajax is een understatement, maar de club probeert dat toch nog enigszins te verbloemen. Oplettende kijkers zagen op de website van de club, dat de ploeg van trainer Maurice Steijn zichzelf tiende had gezet op de Eredivisie-ranglijst. Toch staan de Amsterdammers officieel vijftiende.

Ajax had de drie punten van zaterdag tegen RKC Waalwijk er maar alvast bij opgeteld. Dat duel werd echter gestaakt en er is nog niets bekend over het eventuele uitspelen van die wedstrijd. Ajax dacht dat de club acht punten had na zes wedstrijden, maar officieel zijn dat toch echt vijf punten uit vijf wedstrijden. Met een overwinning op RKC had Ajax dus wel naar de tiende plaats gestegen.

Het foutje is inmiddels aangepast op de site van Ajax, maar op social media heeft het al tot veel reacties geleid. Of en wanneer het duel met RKC uitgespeeld wordt is dus nog niet bekend, maar de KNVB heeft in een statement laten weten dat er hopelijk snel iets bekend gaat worden. "We zijn in overleg met de clubs. Wanneer er duidelijkheid komt? We gaan uit van maandag of in de loop van komende week."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: