FC Barcelona slaat zeer belangrijke slag en verlengt met wonderkind

FC Barcelona slaat zeer belangrijke slag en verlengt met wonderkind

02-10-2023 14:27 Laatste update: 14:36
17

FC Barcelona heeft het contract van supertalent Lamine Yamal opengebroken en verlengd. De zestienjarige aanvaller blijft tot de zomer van 2026 verbonden aan de Catalanen.

De contractverlenging van Yamal hing al een tijdje in de lucht en is maandagmiddag wereldkundig gemaakt door Barcelona. Het talent heeft een ontsnappingsclausule van één miljard euro in zijn nieuwe verbintenis zitten. Onder meer Gavi heeft ook een dergelijke afkoopclausule in zijn contract. 

Yamal speelt sinds zijn zevende bij Barcelona en maakte op 29 april 2023 zijn competitiedebuut. Met vijftien jaar, negen maanden en zestien dagen is hij de jongste debutant ooit voor Barça. Intussen heeft Yamal tien officiële wedstrijden voor Barcelona op zijn naam en is hij Spaans international. De teller staat op twee interlands.

Inmiddels heeft Yamal het ene na het andere record verbroken. Eerder dit seizoen werd hij tegen FC Cádiz de jongste basisspeler ooit voor Barcelona, waarna hij ook tegen Royal Antwerp FC in de Champions League debuteerde. Yamal is de op een na jongste Champions League-debutant ooit. Alleen Borussia Dortmund-talent Youssoufa Moukoko was jonger.