PSV treft maatregelen na eerder bizar incident tegen Sevilla: 'Lastig voorkomen'

PSV treft maatregelen na eerder bizar incident tegen Sevilla: 'Lastig voorkomen'

03-10-2023 07:23 Laatste update: 10:48
72

Dinsdagavond speelt PSV tegen Sevilla en voor veel voetbalfans doet dat gelijk terugdenken aan het bizarre incident van vorig seizoen. Toen zorgde veldbestormer Dylano K. voor verbazing over de hele wereld nadat hij Sevilla-keeper Marko Dmitrovic aanviel. Algemeen directeur Marcel Brands bevestigt dat PSV nu een hoop maatregelen heeft getroffen.

"We hebben wel wat zaken aangescherpt", vertelt Brands tegenover De Telegraaf. "Als een individu kwaad wil is het natuurlijk altijd lastig voorkomen. Alleen als je nu onze wedstrijden ziet, dan zie je dat we extra beveiliging hebben, ook op het veld. We hebben met name ook gekeken hoe we bepaalde tribunedelen beter in de gaten kunnen houden en de posities van stewards aangepast."

Brands kijkt nog even terug naar de afhandeling van het incident, waar hij Sevilla en Dmitrovic nog altijd voor wil bedanken. "We hebben vorig jaar in een brief direct onze excuses gemaakt tegenover Dmitrovic en Sevilla. De doelman heeft zich heel professioneel opgesteld door de wedstrijd uit te willen spelen. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor. Dat had ook anders gekund en dan waren de gevolgen van het incident waarschijnlijk nog veel groter geweest."

Dylano K. werd uiteindelijk veroordeeld en kreeg een boete plus een stadionverbod tot 2063. "Hij voldoet tot nu toe aan de betalingsplicht van zijn boete.” De UEFA toonde gelukkig ook begrip voor PSV. “De UEFA Security Delegate heeft het hele traject met ons doorlopen voor de wedstrijd. De UEFA weet ook dat een incident altijd kan plaatsvinden, maar de mate waarin je je hebt voorbereid wordt meegenomen in de strafmaat."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: