Discussie om foutje Ajax: 'Net alsof die lekker gevoel hebben als ze 10e staan'

Discussie om foutje Ajax: 'Net alsof die lekker gevoel hebben als ze 10e staan'

03-10-2023 07:44 Laatste update: 12:46
53

Willem Vissers en Kenneth Perez zijn eens over de positie waar Ajax op dit moment staat. De journalist van De Volkskrant denkt dat de vijftiende plek van de Amsterdammers op dit moment vertekenend is, omdat de punten van het duel met RKC Waalwijk en de uitgestelde wedstrijd tegen FC Volendam er niet bij zitten. Perez is het daar absoluut niet mee eens.

"Die wedstrijd tegen Volendam hadden ze misschien ook kunnen winnen ook al weet je het nu bij Ajax niet", begint Visser aan zijn uitleg over Ajax bij ESPN. "Die wedstrijd wordt nu later uitgespeeld. Maar stel je voor dat de ploeg dit weekend van AZ verliest in eigen huis. Dat kan natuurlijk best, dan komen ze onder de degradatiestreep. Terwijl als ze die zes punten van RKC en Volendam erbij hebben, dan zijn ze ook wel slecht maar in ieder geval middenmoter."

Perez is het absoluut niet eens met Vissers op dit gebied. "Kom op, het gaat toch om verliespunten. Dus jij denkt dat Ajax dan echt een lekker gevoel heeft, als ze tiende staan in plaats van vijftiende? Dat ze vijftiende staan, maakt toch niks uit joh. Je weet toch dat je twee wedstrijden moet inhalen. Iedereen begrijpt dat toch wel als je naar de stand kijkt." Ajax kwam maandag in het nieuws doordat het team zichzelf op de clubwebsite al tiende op de ranglijst had gezet.