'Forse verbetering' gespot bij Ajax: 'Deed het op die positie beter dan elk ander'

'Forse verbetering' gespot bij Ajax: 'Deed het op die positie beter dan elk ander'

03-10-2023 08:05 Laatste update: 10:48
79

De crisis van Ajax is nog lang niet voorbij, maar toch zijn er wel een aantal lichtpuntjes. Dat vindt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf. In de podcast Kick-Off vertelt de journalist over de verbeteringen in mentaliteit en noemt hij één wijziging die geweldig uitpakte.

"Opbouwend en in het druk zetten is het dramatisch en in de omschakeling zijn ze heel kwetsbaar", begint Verweij minder positief over Ajax. "Toch toonde Ajax wel veerkracht. Als je twee keer een voorsprong weggeeft, dan kunnen de kopjes op een gegeven moment wel gaan hangen natuurlijk. Dat dit niet gebeurde pleit in het voordeel van Steijn, want de spelers hadden hem ook het laatste zetje kunnen geven."

Verweij zag in de verdediging een absolute verbetering voor Ajax. Gaston Ávila viel als linkercentrumverdediger op bij de clubwatcher, met name doordat Jorrel Hato zo een nieuwe positie kreeg. "Avila vond ik links centraal een verbetering. Dat kwam ook doordat Hato dan naar linksback kon verhuizen. Hij deed het daar beter dan alle spelers die ik daar eerder heb gezien. Ik heb wel een paar lichtpuntjes gespot."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: