Frimpong laat geïnteresseerde clubs links liggen en brengt helder contractnieuws

Frimpong laat geïnteresseerde clubs links liggen en brengt helder contractnieuws

03-10-2023 09:55
19

De handtekening staat op papier: Jeremie Frimpong blijft langer bij Bayer Leverkusen. In de zomer werd de Nederlander nog aan een aantal grote topclubs gelinkt, maar de vleugelverdediger blijft gewoon in Duitsland. Frimpong tekent een contract tot de zomer van 2028.

Technisch directeur van Bayer Leverkusen, Simon Rolfes, vertelt dat de verlenging van Frimpong één van de belangrijkste doelen van de club was. "Frimpong heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een extreem populaire speler binnen onze club. Op dit moment is hij een van de beste spelers van de Bundesliga op zijn positie. Zijn contractverlenging onderstreept hoe belangrijk hij is voor ons."

Frimpong werd in de zomer van 2021 voor elf miljoen euro overgenomen van Celtic en werd daarna een onbetwiste basisspeler bij Leverkusen. De roep om Oranje werd daarna ook steeds groter, maar Koeman wilde er telkens niet aan omdat hij Frimpong verdedigend niet goed genoeg vindt. Na de verandering van systeem ging de bondscoach toch overstag, waardoor hij nu alsnog bij de laatste voorselectie zit.