AZ publiceert jaarcijfers: kleine winst, miljoenentransfers naar volgend boekjaar

AZ publiceert jaarcijfers: kleine winst, miljoenentransfers naar volgend boekjaar

03-10-2023 15:45
73

AZ heeft dinsdag de jaarcijfers gepubliceerd die vorige week werden opgetekend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De club uit Alkmaar noteerde over het afgelopen seizoen een bescheiden nettowinst van 1,4 miljoen euro. 

AZ zag de omzet ten opzichte van 2022 stijgen van 33 miljoen euro naar 47,4 miljoen euro. Deze forse stijging komt volgens de club voort uit de hogere sponsoropbrengsten en de sportieve prestaties in de Conference League. AZ reikte vorig seizoen tot de halve finale, iets wat de kassa in Alkmaar heeft doen laten rinkelen. 

Daarnaast zijn ook de transferopbrengsten van invloed geweest op de nieuwe jaarcijfers. Daarbij moet wel gezegd worden dat de uitgaande transfers van onder anderen Tijjani Reijnders (AC Milan), Milos Kerkez (Bournemouth), Sam Beukema (Bologna), Jesper Karlsson (Bologna), Yusuf Barasi (Adana Demirspor), Pantelis Hatzidiakos (Cagliari) en Tijs Verthuis (Sparta Rotterdam) pas worden verwerkt in het boekjaar 2023/24. De nabije financiële toekomst van de huidige nummer twee van de Eredivisie ziet er dus rooskleurig uit. 

AZ, dat dit seizoen opnieuw uitkomt in de Conference League, heeft de voorbijgaande jaren een vrij grote buffer opgebouwd. Deze buffer bestaat uit een eigen vermogen van een slordige 60 miljoen euro (58,1).