'Hoop niet dat Ajax coëfficiëntenpunten pakt, van mij hoeven ze niet te winnen'

'Hoop niet dat Ajax coëfficiëntenpunten pakt, van mij hoeven ze niet te winnen'

03-10-2023 16:05 Laatste update: 16:07
389

Michiel Kramer hoopt dat Ajax komende donderdagavond op bezoek bij AEK Athene in Griekenland verliest. De spits van RKC Waalwijk, van wie bekend is dat hij allesbehalve fan is van de Amsterdammers, geeft niets om mogelijke coëfficiëntenpunten voor Nederland 

"Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntenpunten voor Nederland pakt", aldus Kramer maandagavond bij Veronica Offside. "Nee joh, van mij hoeven ze donderdag niet te winnen." De ploeg van trainer Maurice Steijn, die zijn spelers in de eerste groepswedstrijd tegen Olympique Marseille niet naar een overwinning wist te loodsen (3-3), is vanaf 18.45 uur te gast in de Griekse hoofdstad. 

Het duel met AEK volgt vijf dagen na de ontmoeting met RKC, waarin Kramer een hoofdrol speelde. Hij tekende in de eerste helft voor de 1-1. Vervolgens vierde hij zijn doelpunt op een ietwat provocerende wijze, door te lachen naar het uitvak met Ajax-fans. "Wat deed jij nou bij die supporters toen jij scoorde?", vraagt tafelgenoot Hugo Borst. "Niks, ik keek ze gewoon aan, lachend. In de eerste minuut hadden we een corner. Dus ik liep voor dat Ajax-vak langs, dan kun je natuurlijk wel invullen wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. De 'k-woorden' komen dan redelijk voorbij. Op de één of andere manier moet ik dan toch eventjes langslopen."

De wedstrijd tussen RKC en Ajax werd vanwege de heftige blessure van doelman Etienne Vaessen niet uitgespeeld. Hij maakt het inmiddels goed, terwijl de KNVB zich buigt over een datum waarop het restant (enkele minuten) kan worden afgemaakt.